onsdag, januari 23, 2013

Krämig Svampinjonsoppa!

Ingredienser ((ca 4 portioner)
  • 500 g champinjoner 
  • 1 gul lök 
  • 1 tsk torkad timjan 
  • 1 tärning grönsaksbuljon 
  • 5 dl havregrädde 
  • 5 dl havremjölk 
  • 1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena) 
  • 2 msk kallt vatten 
  • 70 g bacon alt rökt skinka
  • Smör 
  • Salt och peppar 


Så här gör du  
Grovhacka hälften av champinjonerna  Skala och hacka löken­. Fräs champinjoner och lök i 2 msk smör i en stor kastrull ca 5 minuter­.
Tillsätt timjan, buljong, grädde och mjölk.
Låt koka ca 10 minuter under lock­.
Skär resten av svampen i tunna skivor­.
Ta soppan från värmen och mixa den slät med stavmixer eller i omgångar i matberedare.­
Tillsätt 2/3 av den resterande svampen i soppan.
Koka 2-3 minuter­. Red med majsstärkelse utrörd i kallt vatten­.
Låt sjuda 2 minuter.­
Stek under tiden resten av svampen i smör samt baconen­.
Smaka av soppan med salt och peppar­.

Servera och toppa med den stekta svampen och bacon­.
Lite gräslök eller salladslök passar även bra om garnityr. Hade även på lite av mina groddar...
Till detta åt vi ett gott bröd med smör!

Detta är en soppa baserad på ett recept från Buffé nr 1 2013


Inga kommentarer: